Autor: Xavier Amorós Corbella

Títol: El temps girat
Any: 2015
Pàgines: 80
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

En aquesta obra la nostàlgia no és el sentiment predominant, sinó la perplexitat que es produeix en constatar que els referents que es donen per suposats i que serveixen per establir les relacions quotidianes no funcionen. La condició d’estranger, a més, permet observar les coses amb distància i aquesta mirada diferent és el punt de partida de l’experiència poètica.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Poemes inèdits de Xavier Amorós. 1940-1959
Any: 2000
Pàgines: 116
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Xavier Amorós va tancar la seva producció poètica a finals dels anys seixanta, el llibre Poemes 1959-1964 aplega la seva selecció personal. Ara Xavier Amorós Corbella n’ha fet una segona tria entre els poemes anteriors i l’ha justificada amb un estudi que explica els camins de l’evolució literària del seu pare fins al primer llibre publicat.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Per confondre els incauts
Any: 1996
Pàgines: 98
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Per confondre els incauts aplega, en rigor, dos llibres de poemes amb un únic fil argumental. Amb una gran diversitat de registres i de punts de vista, en ells es dóna compte de la buidor de la vida quotidiana i de la inutilitat de buscar, en el record, en la imaginació o en el somni, cap camí que alliberi els humans de la seva mediocre condició

Observacions:

El primer llibre, El llibre del record, va obtenir el premi Recull de Blanes l’any 1992, el segon, Per confondre els incauts, va ser guardonat a Valls l’any 1991 amb el premi Decàlia.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: El curs de les coses
Any: 1988
Pàgines: 36
Disponibilitat: exhaurit

Sinopsi:

D’aquest recull de poemes, Joaquim Mallafrè va dir-ne: “Des d'una solitud potser timida però no gens esquerpa, de delicada maduresa, observa l'entom immediat i el pobla de m6n propi: el fet real, trivial i tot, esdevé fantàstic.”

Observacions:

Sèrie Zenit.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR