Qui som

La Gent del Llamp és un col·lectiu literari que, de manera ininterrompuda, ha funcionat al Camp de Tarragona durant les darrreres tres dècades. El seu nom vol referir-se al grup d’escriptors modernistes que van actuar en aquest mateix territori a darreries del segle XIX, prenent el títol d’un recull de relats d’un dels seus membres, Josep Aladern. A la segona meitat dels anys 70, en l’àmbit universitari tarragoní, ja va editar-se una revista que recollia aquest mateix nom. Però no va ser fins a 1982 que un grup de persones que havien treballat a la revista van posar en marxa el col·lectiu LGdL, amb el propòsit bàsic d’editar llibres i de facilitar la relació entre els escriptors i els artistes visuals. Des d’aquest moment, La Gent del Llamp ha editat més de 60 títols. La gestió editorial va córrer a càrrec, en un principi, d’ells mateixos. Després, van optar per treballar amb una editorial. De 1998 a 2005 ho van fer amb Arola editors i, a partir d’aquest moment, amb Cossetània edicions.

Els membres de La Gent del Llamp han anat variant al llarg del temps. Actualment són quatre escriptors: Magí Sunyer, Fermí Roig, Lurdes Malgrat i Joan Cavallé.

La col·lecció La Gent del Llamp ha publicat obra literària de 74 autors, 12 traductors i obra gràfica (bàsicament portades, però també il·lustracions interiors i gravats) d’altres 24 artistes.

La col·lecció de llibres La gent del Llamp se sosté gràcies a un nucli de subscriptors i la col·laboració d’algunes institucions. Actualment, el Consell comarcal del Tarragonès i la Diputació de Tarragona.