Qui som

La Gent del Llamp és un col·lectiu literari que, de manera ininterrompuda, ha funcionat al Camp de Tarragona durant les darreres quatre dècades. El seu nom vol referir-se al grup d’escriptors modernistes que van actuar en aquest mateix territori a darreries del segle XIX, prenent el títol d’un recull de relats d’un dels seus membres, Josep Aladern. A la segona meitat dels anys 70, en l’àmbit universitari tarragoní, ja va editar-se una revista que recollia aquest mateix nom. Però no va ser fins a 1982 que un grup de persones que havien treballat a la revista van posar en marxa el col·lectiu LGdL, amb el propòsit bàsic d’editar llibres i de facilitar la relació entre els escriptors i els artistes visuals. Des d’aquest moment, La Gent del Llamp ha editat més de 70 títols. La gestió editorial va córrer a càrrec, en un principi, d’ells mateixos. Després, van optar per treballar amb una editorial. De 1998 a 2005 ho van fer amb Arola editors i, a partir d’aquest moment, amb Cossetània edicions.

Els membres de La Gent del Llamp han anat variant al llarg del temps. Actualment són quatre escriptors: Magí Sunyer, Fermí Roig, Lurdes Malgrat i Joan Cavallé.

La col·lecció La Gent del Llamp ha publicat obra literària de prop d’un centenar d’autors, 13 traductors i obra gràfica (bàsicament portades, però també il·lustracions interiors i gravats) d’altres 32 artistes.

La col·lecció de llibres La Gent del Llamp se sosté gràcies a un nucli de subscriptors i la col·laboració d’algunes institucions. Actualment, la Fundació Privada Mútua Catalana.

El 1993 el col·lectiu va rebre el premi Al Pas de la Tarda, atorgat per l’emissora Ràdio4.

El 2017, el col·lectiu va ser distingit amb el Premi Eutyches de difusió que atorga el Consell comarcal del Tarragonès.