El Baixeras més polifacètic, El Punt

baixerasmespolifaceticG

11 de febrer de 2011

Tarragona recorda la figura de l'escriptor, advocat i polític, entre d'altres facetes, en la presentació del primer volum de l'obra completa

Un reconeixement a l'escriptor, al polític i al tarragoní. La presentació del primer volum de l'obra completa de Josep Anton Baixeras es va convertir ahir en un homenatge a les múltiples facetes d'un nom que va ser clau per a l'esfera cultural i social tarragonina des de la postguerra fins a la seva mort, l'agost del 2008. En aquesta primera part d'una col·lecció de vuit llibres que, editats per Cossetània, repassaran la trajectòria literària de Baixeras, l'interès se centra en la seva narrativa breu, el gènere amb el qual es va donar a conèixer.

[més informació]

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Es presenta el primer volum de l’obra de Josep A. Baixeras, Cossetània Edicions

presentaciobaixerasG

11 de febrer de 2011

El primer volum de l'Obra completa de Josep A. Baixeras, dedicat a la seva narrativa breu, es va presentar dijous 10 de febrer a l'Ajuntament de Tarragona, en un acte que va voler reconèixer la tasca de l'escriptor tarragoní. Va presidir l’acte l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i hi van assistir Carme Crespo, tinenta d’alcalde de Cultura; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé; Lurdes Malgrat, membre de La Gent del Llamp, i Elisabet Fatjó, vídua de Josep A. Baixeras.

[més informació]

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Primer volum de les obres completes de Josep A. Baixeras, EL Punt

primervolumbaixerasG

2 de febrer de 2011

Cossetània ha publicat el primer volum de l'obra completa de l'escriptor, advocat i polític tarragoní Josep Anton Baixeras, que s'edita gràcies a un projecte coordinat per l'entitat Gent del Llamp i amb el suport de la Diputació i l'Ajuntament de Tarragona. Aquesta primera entrega està dedicada a la narrativa breu de l'autor, i, entre altres relats, inclou Perquè no, amb què va guanyar el premi Víctor Català el 1959.

[més informació]

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Els tresors de Magí Sunyer, El Punt

elstresorsdemagisunyerG

1 de febrer de 2011

Sóc un admirador convençut de Magí Sunyer, l'intel·lectual tarragoní de primera línea, nat a Picamoixons el 1958 però que, des de fa molt temps, treballa intensament a Tarragona: primer estudiant amb tota la vocació del món per esdevenir ben aviat professor de lletres catalanes a les aules de la delegació tarragonina de la Universitat de Barcelona, i, després, aviat, catedràtic a la Universitat Rovira i Virgili. Ho sap molta gent, però jo ho repeteixo: Magí Sunyer treballa amb entusiasme, vigor i rigor en els terrenys de la docència, de la llengua catalana, de la creació literària i del seu estudi, promoció i difusió. El seu lliurament és, sense dubte, un valuosíssim regal a la societat tarragonina i a la de la seva zona de relació més directa i, a la vegada, a tota la catalanitat. Per a saber el secret qualitatiu de l'obra, la clau és fàcil: només cal llegir-la. Com a escriptor destacat, com a elaborador de literatura, cal tenir en compte el seus llibres de poesia, les seves narracions, les novel·les i una tragèdia moderna. I els seus estudis. Com a promotor cal destacar la seva labor dintre el col·lectiu La Gent del Llamp.

[més informació]

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Cavallé revisa Beckett, El Punt

beckett

28 d'octubre de 2010

L'escriptor Joan Cavallé va presentar ahir, al Teatre El Magatzem de Tarragona, una nova versió del llibre Final de partida, de Samuel Beckett, traduït per ell mateix i amb el qual va guanyar el premi Josep M. de Sagarra de traducció teatral l'any 1998. La presentació de l'obra, publicada per Cossetània Edicions, va ser a càrrec del també traductor i lingüista Joaquim Mallafrè.

més informació: Cavallé revisa Beckett

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Obra completa de Josep Anton Baixeras, El Punt

Josep-Anton-Baixeras-EL-PUNT

17 de juny de 2010

La Gent del Llamp impulsa la publicació, en 8 volums, de l'obra completa de Josep Anton Baixeras

Narrador, assagista, dramaturg i traductor, Josep Anton Baixeras (Tarragona, 1927-2008) va deixar una obra abundant. El col·lectiu La Gent del Llamp ha impulsat ara la publicació de la seva obra completa, que es distribuirà en vuit volums, el primer dels quals, dedicat a la narrativa breu, es publicarà a la tardor d'enguany. L'edició, que anirà a càrrec de Cossetània Edicions i tindrà un pressupost de 12.000 euros cada tom, està finançada per l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona.

més informació: La gent del Llamp impulsa la obra completa de Josep Anton Baixeras

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR
12