Llibre: Oller davant un boc de cervesa

Títol: Oller davant un boc de cervesa
Any: 2012
Pàgines: 67
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Prenent com a referent la personalitat de Narcís Oller, l’autor ens proposa una reflexió des de l’escena sobre el fet d’escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l’idealisme i amb altres subterfugis literaris. Narcís Oller va ser un novellista que bevia directament de la realitat. Les seves novel·les i contes es basen en observacions directes del seu entorn. Però aquest entorn li va provocar no pocs problemes. El més important el va tenir amb Valls, la seva ciutat d’origen, on alguns sectors van trobar-se massa ben retratats. El text que proposem és un acarament de l’autor amb els seus personatges. Com un eco dels personatges sense autor de Pirandello, Narcís Oller es veu assaltat pels seus, cadascun amb la seva reivindicació específica. El conjunt configura una passejada per tota la producció narrativa d’Oller.


Més informació:

Article de Jordi Llavina aparegut a El Punt Avui de 21.09.2012. Obrir pdf

Article al blog "tens un racó dalt del món", de l'escriptor Jesús M. Tibau. Obrir enllaç

Entrevista del programa "L'última troballa", emesa en diferents televisions locals. Obrir entrevista

Entrevista a l'autor a Tarragona Ràdio, per al programa Lectures d'estiu, 16.07.2012

Article d'opnió d'Albert Ventura a El singular digital

El dimecres 16 de novembre s'ha presentat a CaixaForum Tarragona l'obra teatral de Joan Cavallé sobre Narcís Oller. (Més informació)

Es publica la versió teatral de Joan Cavallé sobre Narcís Oller. (Més informació)

Entrevista a l'autor

Web de l’autor a Escat.cat

Web de l'autor a l'AELC

Fatal error: Call to undefined function boton_social() in /usr/home/lagentdelllamp.cat/web/content/themes/ETP_Llamp/page-cataleg.php on line 326