Gènere: Narrativa

Títol: L’ungla i la carn
Any: 2016
Pàgines: 120
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

El territori d’aquests contes és un poble. Un poble travessat per una carretera que mena a Mascabrers, on, en un canyís, han trobat un noi mig colgat de terra, sense un testicle i estrangulat. L’any 1861, al mateix lloc, van fer malbé una noia i la van tirar a un pou. Entre un assassinat i l’altre han passat molts anys i moltes altres vides. El recull es passeja per tots aquests anys i en sec es detura. Els vint-i-nou contes del llibre, en què aquestes vides es troben i es perden, estan arrelats dins el mateix lloc, dins la infància, una ferida oberta, una esgarrapada al cor.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: L’instant
Any: 2015
Pàgines: 56
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

L’autor d’aquests textos ha transitat per una gran diversitat de gèneres i formes. Ho ha fet en poesia, narrativa, teatre i assaig. Ha teixit obres de notable complexitat, però també ha fet excursions per territoris lleugers. Si una cosa caracteritza les deu proses aplegades en aquest volum és aquest darrer adjectiu. Són d’una tal fugacitat que cal estar molt atent per retenir-ne l’aroma. I per anar descobrint el singular mecanisme que les articula. Deu textos, deu instants, deu personatges, deu situacions: accidents, segrestos, assassinats, violacions, incendis, extorsions, sexualitat abrandada… Instants d’una enorme intensitat i tensió, que provoquen una inusitada expansió verbal, un flux de paraules que s’entrellacen, se superposen, s’eviten, es trenquen i de vegades xoquen.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Ni un pam de net
Any: 2013
Pàgines: 88
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Situacions estranyes i llunyanes en el temps. Misteris, desaparicions, orígens divergents. Límits de la realitat que fluctuen i personatges perduts que no saben trobar el seu camí. Els relats que s'inclouen en aquest volum són fruit d’un entorn proper i alhora distant que, passats per un sedàs de subjectivitat, donen com a resultat onze contes. Al final del llibre, a banda de les narracions anteriors, s'hi inclouen tres narracions japoneses que no s'aparten de la línia fantàstica de la resta del llibre, però sí que l'entorn, els personatges i les situacions segueixen una estètica i manera de fer molt poc europea.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: El poble dels homes tristos
Any: 2011
Pàgines: 128
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

El poble dels homes tristos és un recull de relats sobre persones que actuen sense fer res, que ploren sense tenir cap motiu per plorar, que caminen sense arribar enlloc. Més enllà d’això, no hi ha gaire res més. Tan sols migdiades que deixen la boca pastosa, nits berlineses, padrines i nétes i balancins, sopars d’antics esportistes, trajectes interromputs, desgràcies indiferents, suïcidis frustrats, fills que no vindran, casetes al camp, creixements invertits, pobles de fracassats feliços, papallones a la panxa, biografies des del bany i finals previsibles.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Contes menestrals
Any: 2008
Pàgines: 110
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Reuneix cinc narracions breus ―”La influència”―, “El vent i la boira”, “L’alcalde de Zalamea”, “Pols enamorada” i “Els adéus”― en aparença força diferents que es presenten amb el vestit de l’humor, en les formes de la ironia i el sarcasme; un humor que deixa veure el rictus de la tristesa. Els Contes menestrals diverteixen, intriguen, esborronen i busquen les pessigolles de la complicitat.

Observacions:

Conté un pròleg de Magí Sunyer: “El narrador s’engresca”.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Apunts per al retrat d’una ciutat
Any: 2004
Pàgines: 174
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

No es pot fer un retrat d’una ciutat sense aturar-se en les històries de la gent que hi viu, precisament perquè, entre moltes altres coses, la ciutat té la capacitat inquietant de convertir les persones en personatges. La ciutat que se’ns descobreix en aquest llibre està feta d’egoismes, de solituds amargues, de relacions torturades i de lluites de poder.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Les darreres cartes de Jacopo Ortis
Any: 2001
Pàgines: 144
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Testimoni de la correspondència establerta entre Jacopo Ortis i els seu amic íntim Lorenzo. Jacopo ha de fugir de Venècia cap als colls Euganei per raó de les seves idees jacobines. Allà troba la Teresa, de la qual s’enamora intensament. Per desgràcia, Teresa és la promesa del ric Odoardo. Mentre que Jacopo representa la passió i la vehemència, Odoardo és el símbol de l’home racional. L’amor de Jacopo és correspost, però impossible. El jove, encalçat per l’exèrcit austríac i a causa del seu desencís amorós, fuig per diversos llocs d’Itàlia, fins que s’assabenta del casament de la Teresa i torna a Venècia decidit a resoldre per sempre els seus problemes. La novel·la planteja l’enfrontament entre el desig i el penediment, la desesperació de la passió, l’ateisme, la concepció tràgica de la irracionalitat social i la fe infinita en la llibertat, l’amor i la virtut. Tot plegat amarat d’un incipient platonisme i d’un esteticisme clàssic, fortament arrelat des de sempre a la cultura italiana, que ens fan pensar en alguns moments de Petrarca.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Sophie o els mals de la discreció
Any: 2001
Pàgines: 260
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Apassionant novel·la que comença l’itinerari en el món dels aristòcrates i els milionaris que ens anys seixanta visiten Mallorca i, després de peripècies marítimes, amb una excursió a Torí, arriba a la ciutat de Lió, on el narrador investiga el misteri que conté una llibreta de color rosa escrita a principis del segle XIX, a partir de l’atracció que exerceixen els versos de Louise Labbé i amb l’amenaça de desprestigi per a un il·lustre llinatge europeu.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: La llum dels extraviats
Any: 2000
Pàgines: 100
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Els contes de La llum dels extraviats, de Xosé María Álvarez Cáccamo, transcorren entre una atmosfera misteriosa i inquietadora: les fantasies d’uns xiquets que juguen a bales, la possessió demoníaca d’una interna, la llegenda, la dona que anuncia la mort en un revolt, desapareguts per pròpia voluntat, olors penetrants d’estranya procedència, follia. Històries incomprensibles, de vides i sensacions perdudes, esvaïdes, extraviades, per als lectors de bona literatura.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Camaleotròpiques
Any: 1999
Pàgines: 140
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Més que un recull de contes breus, sudden fictions, afterwords o skippers a l’estil de Coover, Kelly, Johnson, Manganelli o Monterrosso, Deús menors és el resultat d’un llarg frenesí: durant un temps, el començament de cada conte suggeria a l’autor un nou conte, així és que els diversos exercicis acabaren arxivats en forma de projecte. Un dia, l’autor va decidir aplegar tots aquests “projectes de conte” en diversos volums. Aquest és el segon.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

12