Autor: Joan Cavallé i Busquets

Títol: Oller davant un boc de cervesa
Any: 2012
Pàgines: 67
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Prenent com a referent la personalitat de Narcís Oller, l’autor ens proposa una reflexió des de l’escena sobre el fet d’escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l’idealisme i amb altres subterfugis literaris. Narcís Oller va ser un novellista que bevia directament de la realitat. Les seves novel·les i contes es basen en observacions directes del seu entorn. Però aquest entorn li va provocar no pocs problemes. El més important el va tenir amb Valls, la seva ciutat d’origen, on alguns sectors van trobar-se massa ben retratats. El text que proposem és un acarament de l’autor amb els seus personatges. Com un eco dels personatges sense autor de Pirandello, Narcís Oller es veu assaltat pels seus, cadascun amb la seva reivindicació específica. El conjunt configura una passejada per tota la producció narrativa d’Oller.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: Dimes i l’altre
Any: 1996
Pàgines: 72
Disponibilitat: disponible

Sinopsi:

Recull de micropeces dramàtiques inspirades en motius mitològics (la Creació, Hèrcules, la història de Daniel), històrics (la Passió de Crist, l’assassinat de Danton) o literaris (La Ilíada, Hamlet) que confegeixen una poètica dramàtica que connecta alhora amb el simbolisme i amb el teatre d’avantguarda.

Observacions:

Cada peça està il·lustrada amb un collage d’Antoni Torrell. El número de la col·lecció que consta en el llom està equivocat; hi posa 26 i hauria de posar-hi 28.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: El telèfon
Any: 1990
Pàgines: 52
Disponibilitat: exhaurit

Sinopsi:

Monòleg. Una dona solitària s’enfronta a una barreja de records i veus enmig d’una crisi d’identitat. El telèfon apareix com a una possibilitat de resoldre els seus dubtes. Aquest monòleg va ser escrit expressament per a l’actriu Mercè Anglès. Es va estrenar a Tarragona, amb direcció de l’autor, el 31 d’agost de 1989 i es va presentar a la Sala Beckett de Barcelona, l’abril de 1990.

Observacions:

Sèrie Zenit. Conté fotografies de Carles Fargas del primer muntatge.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Títol: L’amor no és problema
Any: 1988
Pàgines: 28
Disponibilitat: exhaurit

Sinopsi:

Les aspiracions amoroses d’un jove topen amb el fonamental obstacle de la seva poca traça.

Observacions:

Sèrie Zenit

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR